[amsat-bb] Re: Icom AG-35 Preamp Question

George Henry ka3hsw at att.net
Sat Aug 11 18:35:00 PDT 2012

First, make sure that nothing else that might block DC is in line between 
the power inserter and the preamp.  Then, have someone go up the ladder and 
listen as you turn the power feed on and off.  They should hear a distinct 
click as the relays in the preamp engage.  Tune to a distant repeater, and 
you should see at least a 2 - 3 S-unit increase when the preamp is on.

How much current is the KP2 capable of supplying?  If it can't pull in those 
relays, the preamp will remain in bypass mode.

George, KA3HSW

----- Original Message ----- 
From: "Lawn, Richard" <RLawn at uarts.edu>
To: <amsat-bb at amsat.org>
Sent: Saturday, August 11, 2012 5:29 PM
Subject: [amsat-bb] Icom AG-35 Preamp Question

>I bought an Icom AG-35 preamp about a year ago. The fellow ham advertised 
> as virtually brand new and it was/is. I planned to use it this summer with 
> a
> TS-2000 which doesn't supply 12v voltage to the coax to power a preamp as
> other xcvrs do. I used a Mirage KP2 unit to inject power to the coax to
> drive mast mounted the preamp. When I turn the power on there seems to be
> little or no noticeable difference in background noise and worse than that 
> I
> cannot here any signals on FO-29 downlink, and I know the bird has been
> active. Any suggestions? Is the preamp fried? I can't even get the weather
> proof case off to trouble shoot, not that I'd know what to look for. Any
> suggestions on repair?
> 73
> Rick

More information about the AMSAT-BB mailing list