[amsat-bb] Re: TS-2000 70cm Tx problem with AO 7

Mark L. Hammond marklhammond at gmail.com
Sun Jan 17 04:52:40 PST 2010

Hello Starr,

Perhaps you can first try an update to the radio firmware.  There was an early fix specifically for issues when the PC updates the frequencies while transmitting.  


You only need to update the most current version, and it fixes all previous issues.  There is a PL tone fix, too, which is important for satellite work.

I hope that fixes your problem!  Please let us know.


Mark N8MH

At 07:28 AM 1/17/2010 +0100, Mateusz wrote:

>Maybe it is pll unlock problem:
>Matt SQ7DQX
>----- Original Message ----- 
>From: "Starr" <zl3cu at ihug.co.nz>
>To: <amsat-bb at amsat.org>
>Sent: Sunday, January 17, 2010 4:07 AM
>Subject: [amsat-bb] TS-2000 70cm Tx problem with AO 7
>> Hi All,
>> After a number of years of being inactive satellite (artificial) wise, I 
>> am having fun trying them out again.
>> I have a TS-2000X, one of the earlier models, and I have just installed 
>> Version 5 of Ham Radio Deluxe in the shack computer, (great software), 
>> to control the radio
>> The problem I have is; while transmitting on 70cm and the frequency is 
>> changing to compensate for Doppler change, the radio often stops and the 
>> display shows dashes in the places where the frequencies were shown. The 
>> power to the radio is recycled to get it working again. If my memory 
>> serves me correctly there was a fix mentioned for this problem a few 
>> years ago.
>> Any help would be much appreciated.
>> 73 Starr ZL3CU
>> AMSAT ZL member
>Sent via AMSAT-BB at amsat.org. Opinions expressed are those of the author.
>Not an AMSAT-NA member? Join now to support the amateur satellite program!
>Subscription settings: http://amsat.org/mailman/listinfo/amsat-bb

Mark L. Hammond  [N8MH]

More information about the AMSAT-BB mailing list