[amsat-bb] Re: Help with Yaesu g5500

Kevin Schuchmann wa6fwf at sbcglobal.net
Sat Nov 21 07:23:38 PST 2009

  listen to it carefully, the switch picks a relay, do you hear the relay 
click? no ? clean the switch and look and the soldering/wiring to the 
switch, yes ?you do hear the click then its from the relay to the back, look 
closely at the relay contacts to the pc board and the wiring.
  Sometimes its very hard to see a cracked solder joint you might just want 
to resolder the contacts on the relay and see if you problem goes away.
Kevin wa6fwf

----- Original Message ----- 
From: <wolthui3 at msu.edu>
To: <amsat-bb at amsat.org>
Sent: Friday, November 20, 2009 9:12 PM
Subject: [amsat-bb] Help with Yaesu g5500

I bought a used Yaesu g5500 and it has a strange problem. The AZ works 
perfect, but when I push the EL button it seems to work (ie. Move up or 
down) about 1 out of 4 tries. I can regularly duplicate the issue where I 
can't get EL to change. If I wait 30mins and come back then it sometimes 
works right away.

The rotor itself was into Yaesu and they said it was 100% perfectly fine. I 
have tried swapping the AZ/EL cables around and no difference.

It has to be a controller issue I think. Any ideas before I box it up and 
ship it to Yaesu to check?

When it works, it works fine and typically for 5-10mins straight, but then 
suddenly it will not change again.

Sent via AMSAT-BB at amsat.org. Opinions expressed are those of the author.
Not an AMSAT-NA member? Join now to support the amateur satellite program!
Subscription settings: http://amsat.org/mailman/listinfo/amsat-bb 

More information about the AMSAT-BB mailing list