[amsat-bb] Re: Yaesu LVB Nova issues - Help

Gould Smith gouldsmi at bellsouth.net
Thu Jul 2 20:28:36 PDT 2009

Hi Bennett,

The chances are the problem is in the data exchange from Nova - Comm port - 
USB driver.  The LVB Tracker is a data receiver and then it acts on the 
data.  I have an LVB Tracker running off a IBM laptop and a Compaq tower, 
both using XP. I am using SatPC32 on both computers. The laptop drops the 
comm link sometimes, but the tower is rock solid.  A laptop, Windows, FTDI 
drivers and dll to get the data to the logical com port can generate a good 
bit of finger pointing when things don't work.

Gould, WA4SXM
----- Original Message ----- 
From: <bpn518 at aol.com>
To: <amsat-bb at amsat.org>
Sent: Thursday, July 02, 2009 11:10 PM
Subject: [amsat-bb] Yaesu LVB Nova issues - Help

> Thanks for those answering my questions on my odd 5400 motors 5600B 
> control box situation.
> Now I have it working with LVB Tracker and Nova.
> But the motors stop tracking after a few minutes.
> First it seems to track fine, with motors turning as Nova instructs.
> But after a few minutes of activating and turning motors here and there, 
> the motors don't seem to respond to the Nova software to move any more.
> I have to shut down Nova (getting a cannot write to file error), reboot 
> the computer (otherwise when I go to Nova I get an error msg that the 
> device is already connected? (but no response)), and restart Nova.? Then 
> the motors will seem to track as Nova directs, but only for a few minutes 
> and then motors stop working again.? I cannot tell if it is a computer 
> problem (IBM T41 laptop, Win XP), or LVB (just got), or what?
> Any clues??
> Thanks for the space.
> Bennett ko2ok
> _______________________________________________
> Sent via AMSAT-BB at amsat.org. Opinions expressed are those of the author.
> Not an AMSAT-NA member? Join now to support the amateur satellite program!
> Subscription settings: http://amsat.org/mailman/listinfo/amsat-bb

More information about the AMSAT-BB mailing list