[amsat-bb] Re: 847 PL problems

Sun Dec 20 12:03:48 PST 2009


Do you have a PL tone stored in the current satellite channel?  Some time
back, 2-3 years, I found that there seemed to be a conflict in programming
the PL frequency if one was stored in memory.  I switched to another
satellite channel without a PL tone stored, and the problem went away.  I
just let SATPC32 take care of it.  Easy enough to check, unless all your
satellite channels have tones stored.

Good luck,


-----Original Message-----
From: amsat-bb-bounces at amsat.org [mailto:amsat-bb-bounces at amsat.org] On
Behalf Of Jeff KB2M
Sent: 20 December, 2009 11:03
To: amsat-bb at amsat.org
Subject: [amsat-bb] 847 PL problems

I just noticed that my FT-847 is having a problem with PL tones. There are a
few things happening...
 It seems to want to stay only in a PL of 67.0. When I try to operate on
SO-67 that has a PL of 233.6, I can't get into the bird, unless I tailgate.
As it seems to default to a PL of 67.0 I can work SO-50 no problem. I
checked all my cables, and also went to a different software control program
and it all points to a problem with my 847. After some testing with
different PL's, using another radio with TQSL set, it seems that when in
Satellite mode my 847 will only transmit a PL of 67. I've had my 847 I
bought new since 1997 and I never had a problem with This. When I look back
I can't  remember when I needed any other PL other then 67.0, except 74.4 to
open up SO-50, last time about 3 years ago. Before I try a full reset I
thought I would ask here, to make sure I'm not missing anything stupid...  

 73 Jeff kb2m

Sent via AMSAT-BB at amsat.org. Opinions expressed are those of the author.
Not an AMSAT-NA member? Join now to support the amateur satellite program!
Subscription settings: http://amsat.org/mailman/listinfo/amsat-bb

More information about the AMSAT-BB mailing list