[amsat-bb] Re: FT-847 Serial Port Communications

w4upd w4upd at bristor-assoc.com
Sun Feb 10 14:18:41 PST 2008

I'm not sure it/they are the same, but I had a similar problem with my 
FT-857 and found that the voltage that is suppose to be on the data line 
connector was missing. If you are using a Yaesu data cable, they usually 
derive their power from the mini-din connector on the back. In my case, 
a 3 amp surface mounted pico fuse opened up inside the radio. This can 
happen if you plug/unplug the data cable with the unit hooked up to 
power and especially if it is on.

Again, don't know if this is the case, but it could be a similar 
problem. Check for voltage on the data connector if it is suppose to 
have any.


Reid, W4UPD

Gary Schuchardt wrote:
> I have a problem involving the 9 pin serial port on the back of my FT-847
> Yaesu transceiver.  When I try to use a null modem cable between the rig and
> my PC on either COM 1 or 2, the rig will not respond to compatible rig
> controller (CAT) nor a memory management program.  The COM ports have been
> tested as well as the use of two different PCs.  Neither null modem cable
> works. I have tried to use the Menu feature on the FT-847 to match baud rate
> between radio and PC COM port.  Has anyone had a problem like this with the
> Yaesu FT-847?  I would appreciate knowing.
> Thank you.
> Gary N0EZH  
> _______________________________________________
> Sent via AMSAT-BB at amsat.org. Opinions expressed are those of the author.
> Not an AMSAT-NA member? Join now to support the amateur satellite program!
> Subscription settings: http://amsat.org/mailman/listinfo/amsat-bb

More information about the AMSAT-BB mailing list