[amsat-bb] Re: LVB tracker display problem - solved

Fer IW1DTU heliox694-iw1dtu at yahoo.com
Wed Feb 6 00:02:20 PST 2008

Hi Howard and all,
  yes I replaced the display with one bought in a different store and built from a different company. Which one? Very hard to say.....
  The first (with 000000 problems) has the LCD withe and blue and numbers in the back are 1602 01A 2002, the second (working well) has the LCD black and green and... no numbers :-(
  Hope this helps
  73 Fer IW1DTU

Howard Long <howard at howardlong.com> wrote:
  Hi Fer

Did you replace the LCD with the same device model or a different one?

If it was a different model, could you let me have the details of the old
one so I could check to see if the Tracker works within its specification?

Many thanks.

73, Howard G6LVB

-----Original Message-----
From: amsat-bb-bounces at amsat.org [mailto:amsat-bb-bounces at amsat.org] On
Behalf Of Fer IW1DTU
Sent: 02 February 2008 16:53
Subject: [amsat-bb] LVB tracker display problem - solved

I changed the 2x16 LCD and now LVB works fine.
Thanks Howard and all for advises

73 Fer


Wondering if someone can help.

I just finish to build an LVB tracker for a friend of mine. All works fine
with NOVA but during a satellite pass the display stuck as in the picture:


All other functions are OK and the tracker is still tracking the
satellite. A quick restart (power off / power on) and display works again
but after some minutes it is again stuck. It seems just only a display

Same behavior with other satellites passes. 

I built a couple of LVB units and I have been using an LVB tracker with
NOVA for years without problems.

Any ideas ?


Sent via AMSAT-BB at amsat.org. Opinions expressed are those of the author.
Not an AMSAT-NA member? Join now to support the amateur satellite program!
Subscription settings: http://amsat.org/mailman/listinfo/amsat-bb

More information about the AMSAT-BB mailing list